Definita cuvantului răgălie
RĂGĂLÍE, răgălii, s. f. (Reg.) Îngrămădire de rădăcini noduroase de plante sau de arbori pe malul apelor curgătoare, care servește ca ascunzătoare pentru pești; p. gener. îngrămădire de lemne, bușteni, crengi etc. aduse de apă și oprite la cotitura unei ape curgătoare, formând un fel de stăvilar. ♦ Rădăcină ieșită din pământ a unui copac doborât de vânt. – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu răgălie
ghenárie s. m. – Ianuarie. – Var. g(h)en(u)ar(ie). Mr. g’inar. Sl. genarii, din ngr. γενάρης (Cihac, II, 119). În locuit modern de ianuarie, din lat. ianuarius. Vezi definitia »
OPOTERAPÍE s. f. tratament cu sucuri extrase din glandele sau din țesuturile animale sănătoase pentru combaterea bolilor organelor ori ale țesuturilor corespunzătoare la om; organoterapie. (< fr. opothérapie) Vezi definitia »
CRENOLOGÍE s.f. Studiul apelor minerale terapeutice. [Gen. -iei. / < fr. crénologie, cf. gr. krene – izvor, logos – știință]. Vezi definitia »
FOTOMETALOGRAFÍE, fotometalografii, s. f. Procedeu de imprimare a hărților și desenelor, constând în transpunerea acestora pe o placă de zinc sensibilizată. – Din fr. photométallographie. Vezi definitia »
EDOMETRÍE s. f. studiul și măsurarea compresibilității solurilor sub fundații. (< fr. oedométrie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z