Definita cuvantului refrigerație
REFRIGERÁȚIE, refrigerații, s. f. Refrigerare. ♦ (Med.) Metodă care constă în răcirea unui membru, a unui segment de membru sau a unei porțiuni limitate de tegument cu ajutorul pungilor de gheață sau al aparatelor refrigerente, în scop anestezic sau terapeutic. – Din fr. réfrigération.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu refrigerație
ALOCÁȚIE, alocații, s. f. Alocare; (concr.) sumă acordată de stat sau de o instituție pentru un anumit scop. ♦ Ajutor în bani. – Fr. allocation. Vezi definitia »
XANTINURÍE s. f. eliminare a unor cantități de xantină1 prin urină. (< fr. xanthinurie) Vezi definitia »
MEDITÁȚIE s.f. 1. Gândire, cugetare îndelungată și adâncă; meditare. 2. Poezie lirică filozofică în care poetul își pune unele probleme în legătură cu existența omenească. ♦ Scriere în proză asupra unui subiect filozofic, moral sau religios. 3. Lecție particulară (dată de un meditator). [Gen. -iei, var. meditațiune s.f. / cf. fr. méditation, lat. meditatio]. Vezi definitia »
EREUTOFOBÍE, ereutofobii, s. f. Fenomen patologic care se manifestă prin roșirea feței; eritrofobie. [Pr.: -re-u-] – Din fr. éreuthophobie. Vezi definitia »
PLEUROPNEUMONÍE s.f. Inflamație simultană a pleurei și a parenchimului pulmonar. [< fr. pleuropneumonie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z