Definita cuvantului buruienos
BURUIENÓS, -OÁSĂ, buruienoși, -oase, adj. (Despre un loc) Năpădit de buruieni; unde cresc multe buruieni. ♦ Fig. (Despre stil, vorbire) Stufos, încâlcit; neîngrijit, vulgar. – Buruiană + suf. -os.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu buruienos
firoscós (firoscóși), s. m. – Pedant, atotștiutor. Formație umoristică, pe baza lui filosof plecînd probabil de la o pronunțare *firosof, (cf. filosof), combinat cu (din) fire scos „dezechilibrat; nebun”. După Hasdeu, Col. lui Traian, 1883, p. 242, direct din lat. philosophus, ipoteză gratuită. Vezi definitia »
peripiiticós, peripiiticoásă, adj. (înv.) afabil, curtenitor, politicos. Vezi definitia »
LEGUMINÓS, -OÁSĂ adj. (Despre plante) Care are ca fruct o păstaie. // s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate cu frunze alterne compuse și flori cu aspect de fluture, având ca fruct o păstaie; (la sg.) plantă din această familie. [< fr. légumineux, légumineuses, cf. lat. legumen – păstaie]. Vezi definitia »
bimbos = de la latinescul bimba care tradus in greaca si apoi in romana se traduce aproximativ capatana la care se adauga si subfixul os care da o alura speciala acestui cuvant ( sau bimba de la chiru alexandru elev in lic pedagogic ploiesti cls a X-a... un bimbos manelar) Vezi definitia »
HIDRAMNIÓS, hidramniosuri, s. n. Prezență a unei mari cantități de lichid în amnios. [Pr.: -ni-os] – Din fr. hydramnios. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z