Definita cuvantului relon
RELÓN s. n. Varietate de fibră textilă sintetică obținută prin polimerizarea caprolactamei, întrebuințată la fabricarea țesăturilor, a tricotajelor etc. – Re (= R < România) + [nai]lon.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu relon
UNISÓN s.n. Efect obținut prin producerea simultană a unui sunet de aceeași înălțime de către două sau mai multe voci sau mai multe voci și instrumente. ♦ A cânta la unison = a executa simultan aceeași melodie pe mai multe voci sau la mai multe instrumente; (fig.) a fi (sau a lucra) în deplină concordanță cu cineva. [< fr. unisson, cf. it. unisono < lat. unus – unul, sonus – sunet]. Vezi definitia »
PENTATLÓN s. n. complex de cinci jocuri atletice la vechii greci (aruncare cu discul, luptă, salt, alergări, aruncare cu sulița); probă de atletism combinată din cinci exerciții (diferite după sex). ♦ ~ modern = concurs sportiv din cinci probe diferite (călărie, scrimă, tir, natație și cros), la care participă aceiași sportivi. (< fr. pentathlon) Vezi definitia »
DEVÓN s. m. peștișor artificial de metal cu cârlig de undiță, pentru pescuit. (< fr., engl. devon) Vezi definitia »
HOMEOPROFORÓN s.n. (Lit.) Aliterație. [Pron. -me-o-. / cf. fr. homéoprophorone, gr. homeoprophoron]. Vezi definitia »
SEPEDÓN sepedoni, s. m. Insectă dipteră care trăiește pe unele plante acvatice (Sepedon sphegeus). – Din fr. sépédon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z