Definita cuvantului reorchestra
REORCHESTRÁ, reorchestrez, vb. I. Tranz. A orchestra din nou, a face o altă orchestrație. – Din fr. réorchestrer.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu reorchestra
FULGERÁ, fúlger, vb. I. 1. Intranz. (La pers. 3) A se produce fulgere în atmosferă. ◊ Expr. A tuna și a fulgera = (despre oameni; și la pers. 1) a face scandal; a trânti și a bufni. 2. Intranz. Fig. A scânteia, a luci, a sclipi (ca un fulger). ♦ A se ivi sau a trece repede (ca fulgerul). 3. Tranz. Fig. A izbi pe cineva doborându-l cu o lovitură rapidă și puternică. ♦ A arunca asupra cuiva o privire iute și tăioasă; a țintui, a străpunge cu privirea. – Lat. pop. fulgerare (=fulgurare). Vezi definitia »
nicocherà, nicocheràle s. f. madamă, patroană de bordel. Vezi definitia »
ATBARA (’ATBARAH) 1. Rîu în Ethiopia și Sudan, afl. dr. al Nilului; 1.120 km. Izv. din Pod. Abisiniei (L. Tana) și este navigabil în perioada ploilor. Se mai numește Bahr-el-Asuat. 2. Oraș în NE Sudanului, la confl. A. cu Nilul; 73 mii loc. (1983). Ciment. Nod de comunicații. Vezi definitia »
BERBERA, oraș în N Somaliei, port la G. Aden; 65 mii loc. (1983). Aeroport. Expl. de gips și anhidrit. Export de animale și piei. Ciment. Pescuit. Vezi definitia »
BHATPARA, oraș în NE Indiei (Bengalul de Vest), în aglomerația Calcutta, port în delta Gangelui; 265,4 mii loc. (1981). Export de bumbac și orez. Ind. bumbacului, iutei și alim. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z