Definita cuvantului retinian
RETINIÁN, -Ă, retinieni, -e, adj. (Anat.) Referitor la retină, al retinei. [Pr.: -ni-an] – Din fr. rétinien.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu retinian
AMERINDIÁN, -Ă, amerindieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La pl.) Populații băștinașe din America, de rasă mongoloidă, numite și piei roșii sau indieni2; (și la sg.) persoană care aparține uneia dintre aceste populații. 2. Adj. Care aparține amerindienilor (1), privitor la amerindieni; indian2. [Pr.: -di-an] – Din fr. amérindien. Vezi definitia »
NERONIÁN, -Ă adj. propriu lui Nero, demn de Nero; (p. ext.) foarte crud. (< fr. néronien) Vezi definitia »
MOMÂRLAN s.m. exista un alt regionalism care defineste foarte clar si intr-o zona foarte restransa (Valea Jiului) populatia bastinasa care traieste in mediul rural. S-ar parea ca are originea intr-o expresie de origine maghiara (bautor de lapte) sau ceva similar. Acolo, cine nu este momarlan este baraba (om de la oras, care traieste la bloc). Expresia este foarte raspandita in zona si este utilizata tot mai mult si de catre alte persoane publice sau private (jurnalisti, de ex.) Iulia Fagas Vezi definitia »
DOLMÁN, dolmane, s. n. Haină ofițerească scurtă, îmblănită și împodobită cu brandenburguri. ♦ Haină bărbătească groasă, căptușită cu blană. – Din fr. dolman, germ. Dolman. Vezi definitia »
BÂTLÁN, bâtlani, s. m. Pasăre mare de baltă, cu gâtul și picioarele lungi și cu penele cenușii (Ardea cinerea); stârc. – Din bg. batlan. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z