Definita cuvantului rutherford
RUTHERFORD, rutherforzi, s. m. (Fiz.) Unitate de măsură pentru radioactivitate egală cu un milion de dezintegrări pe secundă emise de un element radioactiv. [Pr.: rádărford.Abr.: Rd] – Din fr., engl. rutherford.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rutherford
JACÁRD s.n. Dispozitiv compus dintr-o serie de ace orizontale cu ochiuri, montat la războaiele mecanice de țesut, care produce țesături cu desene complicate. [Pl. -de, -duri. / cf. Jacquard – inventatorul războiului mecanic de țesut]. Vezi definitia »
BLIZZÁRD ZAR/ s. n. vânt violent și foarte rece pe coasta Americii de Nord, spulberând zăpada. (< fr., amer. blizzard) Vezi definitia »
BOLÁRD, bolarzi, s. m. Stâlp metalic scurt, cu patru pinteni laterali, uneori cu capătul superior îngroșat, montat pe chei și servind la legarea navelor. – Fr. bollard (<engl.). Vezi definitia »
BARNARD, Christian (1922-2001), chirurg din Rep. Africa de Sud. A realizat primele transplanturi de inimă la om (3 dec. 1967 și 2 ian. 1968), peste o mie de operații pe cord, numeroase transplanturi de organe. Vezi definitia »
bodigárd v. bódyguard. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z