Definita cuvantului combina
COMBINÁ, combín, vb. I. 1. Tranz. A îmbina, a împreuna, a potrivi lucruri diferite. ♦ (Fam.) A plănui, a chibzui. 2. Tranz. și refl. A (se) uni (atomi, molecule sau radicali ai unor substanțe) printr-o reacție chimică, dând naștere unei substanțe compuse. – Din fr. combiner, lat. combinare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu combina
doná (-néz, -át), vb. – A dărui, a face o donație. Lat. donare (sec. XIX). – Der. donator, s. m. (persoană căreia i se face o donație); donativ, s. n. (donație); donator, s. m. (persoană care donează); donați(un)e, s. f., din fr. Vezi definitia »
ȘABLONÁ vb. tr. 1. (tehn.) a trasa, a măsura; a regla cu șablonul. 2. a da unui obiect o formă după un anumit șablon. (< germ. schablonieren) Vezi definitia »
ANNAPURNA, numele a patru vîrfuri din masivul Himalaya (Nepal); A. I (8.087 m), despărțit de Dhaulagiri prin valea Kali Gandak; a fost escaladat în 1950 de expediția franceză a lui M. Herzog și L. Lachenal; primul vf. de peste 8.000 m cucerit de om. A. II (7.937 m), cucerit în 1960. A. III (7.577), cucerit în 1961. A. IV (7.524 m), cucerit în 1955. Vezi definitia »
SAXANÁ, saxanale, s. f. (Turcism înv.) Sarcină, povară (pe care o duce un cal în spinare). – Din tc. seyisane (pop.: seysana) „cal de povară”, scr. seksana. Vezi definitia »
DESCONGESTIONÁ vb. tr. 1. a elibera (un organ) de un aflux de sânge; a înlătura o congestie. 2. (fig.) a înlătura aglomerația populației dintr-un oraș, de pe o arteră de circulație etc. (după fr. décongestionner) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z