Definita cuvantului combinat
COMBINÁT1, combinate, s. n. Mare complex productiv care reunește mai multe întreprinderi industriale și în care uneori produsele uneia din întreprinderi servesc celorlalte ca materie primă, semifabricată sau auxiliară. ♦ Combinat sportiv = reunire a mai multor terenuri și săli de gimnastică, unde se practică diferite sporturi. – Din rus. kombinat, fr. combinat.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu combinat
ÎNCURCÁT2, -Ă, încurcați, -te, adj. 1. 1. (Despre fire, ață etc.) Amestecat și înnodat (cu alte fire); încâlcit. 2. (Despre drumuri) Greu de găsit; întortocheat. II. 1. (Despre idei, acțiuni etc.) Greu de urmărit; confuz, nelămurit, neclar, nedeslușit. ◊ Expr. A lăsa (ceva) încurcat sau a o lăsa încurcată = a lăsa o problemă nelămurită; a renunța la rezolvarea unei probleme, a se lăsa păgubaș. 2. Stingherit, stânjenit, jenat. – V. încurca. Vezi definitia »
REFERÁT, referate, s. n. Dare de seamă, scrisă sau orală, asupra unei cărți, a unei activități etc. ♦ Raport (de câteva rânduri) scris pe marginea unei cereri, a unui act etc. (în care se propune o soluție). – Din germ. Referat. Vezi definitia »
LOMBOSTÁT s.n. (Med.) Corset medical pentru imobilizarea regiunii lombare. [< fr. lombostat]. Vezi definitia »
NEÎNCADRÁT adj. v. CARTUȘ (3). Textul încadrat pe o pagină (pe care se află și texte neîncadrate); ornament care încadrează un text tipărit. [DEX '98] Vezi definitia »
SOFISTICÁT, -Ă adj. care are la bază un sofism; propriu sofiștilor. ◊ căutat, artificial; prețios, complicat; nenatural. (< fr. sophistiqué) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z