Definita cuvantului degudrona
DEGUDRONÁ, degudronéz, vb. I. Tranz. A separa gudroanele de gazele produse la distilarea cărbunilor fosili. – Din fr. dégoudronner.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu degudrona
zmăciná (a se ~) (rar) vb. refl., ind. prez. 3 se zmácină Vezi definitia »
PATINÁ2, patinez, vb. I. Intranz. 1. (Despre oameni) A se da pe gheață cu patinele2; a practica patinajul. 2. (Despre roțile vehiculelor) A se învârti în loc fără să înainteze; p. ext. (despre vehicule) a nu putea să înainteze sau a aluneca, abătându-se de la direcția de înaintare; a derapa. ♦ A se deplasa prin alunecare pe o suprafață lucie. 3. (Tehn.) A glisa. – Din fr. patiner. Vezi definitia »
ANTONELLO DA MESSINA (c. 1430-1479), pictor italian din Renaștere. Asimilează de la flamanzi tehnica picturii în ulei. Maestru al prespectivei cromatice. Portrete („Condotierul”, „Annunziata”) și compoziții cu tematică religioasă („Răstignirea”, „Sf. Sebastian”). Vezi definitia »
persoana preocupata excesiv pentru aspectul exterior cu scopul de a atrage cat mai multi parteneri sexuali Vezi definitia »
trahaná (-ále), s. f. – Frecăței, tăiței de supă din aluat nedospit. – Var. tarhana. Mr. tărhana, megl. trană. Tc. (per.) terhane, tarhane (Șeineanu, II, 365), cf. ngr. τραχανᾶς, bg. tarhaná, sb. trganci. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z