Definita cuvantului dejecție
DEJÉCȚIE, dejecții, s. f. 1. Evacuare a excrețiilor din organism, în special a materiilor fecale; (concr.) materia fecală evacuată. ♦ Apă murdară provenită din fabrici sau din gospodării, care degradează apele naturale în care se scurge. 2. (În sintagma) Con de dejecție = formă de relief cu aspect de evantai, alcătuită din bolovănișuri, pietrișuri, nisip și argilă depozitate de torenți și râuri acolo unde se produce o schimbare de pantă. [Var.: dejecțiúne s. f.] – Din fr. déjection, lat. dejectio, -onis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dejecție
COLOPEXOTOMÍE s.f. (Med.) Colopexie cu deschiderea intestinului la peretele abdominal. [Gen. -iei. / < fr. colopexotomie]. Vezi definitia »
poștăríe1, poștăríi, s.f. (înv.) corvoadă pe care o îndeplineau țăranii în serviciul de transporturi cu poștalionul; poștărit. Vezi definitia »
HALOMEGALÍE s.f. Hipertrofie a degetului mare de la picior. [Gen. -iei. / < fr. hallomégalie, cf. lat. hallux – degetul mare, gr. megas – mare]. Vezi definitia »
SACRISTÍE s. f. anexă a sanctuarului într-o biserică catolică, unde se păstrează obiectele și veșmintele de cult. (< lat. sacristia, fr. sacristie) Vezi definitia »
VERMINÁȚIE s. f. 1. (Med.) Reproducere a viermilor în intestin. 2. Mulțime de viermi intestinali. – Din fr. vermination. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z