Definita cuvantului retoroman
RETOROMÁN, -Ă, retoromani, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La pl.) Populație care trăiește în sud-estul Elveției, în nord-estul Italiei și în unele regiuni ale Alpilor Dolomitici; (și la sg.) persoană care aparține acestei populații. 2. Adj. Care aparține retoromanilor (1), privitor la retoromani. ♦ (Substantivat, f.) Limbă romanică vorbită de retoromani (1), prezentând mari deosebiri dialectale; ladină. – Din fr. rhéto-roman.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu retoroman
TUNISIÁN, -Ă, tunisieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Tunisiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Tunisiei sau populației ei, privitor la Tunisia sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limba vorbită de tunisieni. [Pr.: -si-an] – Din fr. tunisien. Vezi definitia »
intelectocan, intelectocani s. m. (iron.) 1. intelectual cu comportament de mitocan. 2. mitocan cu pretenții de intelectual. Vezi definitia »
SUPERMAN s. m. Persoană cu calități (fizice) ieșite din comun; supraom. [Pr.: supermén] – Cuv. engl. Vezi definitia »
CARGOPLÁN s.n. (Mar.) Plan de încărcare a mărfurilor pe o navă, în care se arată modul de repartizare a acestora la bord. [< engl. cargo-plan]. Vezi definitia »
ACADIÁN s. n. A doua perioadă a cambrianului. [Pr.: -di-an] – Din fr. acadien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z