Definita cuvantului rivaliza
RIVALIZÁ, rivalizez, vb. I. Intranz. A se sili să ajungă sau să întreacă pe cineva în ce privește talentul, meritul, puterea etc.; a concura. A rivaliza cu cineva. ♦ A sta alături de..., a egala; a sta pe aceeași treaptă. – Din fr. rivaliser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rivaliza
RAȚIONALIZÁ vb. tr. 1. a folosi metodele și procesele tehnologice cele mai eficiente; a utiliza la maximum mijloacele de producție în scopul creșterii productivității muncii și a reducerii prețului de cost. 2. a limita prin anumite restricții consumul unor produse deficitare; a raționa (II). 3. a transforma o expresie algebrică cu un radical într-o expresie echivalentă, fără radical. (< fr. rationaliser) Vezi definitia »
MONOPOLIZÁ vb. tr. 1. a exercita un monopol (1). 2. (fig.) a acapara, a căuta să obțină toate drepturile asupra unui lucru, să-și impună drepturi exclusive. (< fr. monopoliser) Vezi definitia »
SCUZÁ vb. I. 1. refl. A aduce, a-și cere scuze; a se dezvinovăți. 2. tr. A accepta scuzele cuiva; a ierta. [P.i. scuz. / < it. scusare, cf. fr. excuser < lat. excusare]. Vezi definitia »
LOTIZÁ, lotizez, vb. I.Tranz. 1. A împărți un teren în loturi; a parcela. 2. A împărți în loturi, după anumite criterii, o cantitate de material, o mulțime de obiecte etc. – Lot + suf. -iza. Vezi definitia »
dugheniza, dughenizez v. t. (pub., peior.d. micii comercianți) a amplasa o rulotă sau un chioșc într-un loc public, în vederea desfășurării unor activități comerciale. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z