Definita cuvantului demilitariza
DEMILITARIZÁ, demilitarizéz, vb. I. Tranz. A desființa total sau parțial, în urma unei convenții internaționale, forțele armate, armamentul, instalațiile și orice activitate cu caracter militar, într-o regiune, o țară etc. ♦ A reda caracterul civil unor instituții, întreprinderi etc. militarizate. – Din fr. démilitariser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu demilitariza
ARMONIZÁ, armonizez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A pune în armonie1 sau a deveni armonios, a face să fie sau a fi în concordanță. 2. Tranz. A compune acompaniamentul la o melodie conform legilor armoniei1. – Din fr. harmoniser. Vezi definitia »
MASCULINIZÁ vb. I. tr., refl. a da, a căpăta trăsături masculine; a (se) viriliza. II. tr. a transforma un substantiv feminin într-unul masculin. (< fr. masculiniser) Vezi definitia »
PAVOAZÁ vb. tr. 1. a împodobi de sărbătoare (o sală, o clădire) cu stegulețe, draperii. 2. (mar.) a arbora un pavoaz. (< fr. pavoiser) Vezi definitia »
LOTIZÁ vb. I. tr. (Rar) A împărți în loturi o cantitate de material sau un grup de obiecte. [Cf. fr. lotir]. Vezi definitia »
DEZINSECTIZÁ vb. I. tr. A distruge, a stârpi insectele care transmit germeni patogeni. [< fr. désinsectiser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z