Definita cuvantului depărtat
DEPĂRTÁT, -Ă, depărtați, -te, adj. 1. Care este departe în spațiu, care se află la (mare) distanță. 2. Care este departe în timp de momentul actual. – V. depărta.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu depărtat
PERFUZÁT s. n. soluție, suspensie coloidală care servește la irigarea organismului prin perfuzie. (< perfuza) Vezi definitia »
încârligat, -ă, încârligați, -te, adj. (deț.) care știe multe lucruri despre cineva de care, la rându-i, este dependent, fiind nevoit să se protejeze reciproc cu acesta. Vezi definitia »
ARILÁT, -Ă adj. (despre semințe) prevăzut cu aril. (< fr. arillé, lat. arillatus) Vezi definitia »
HIGROSTÁT s.n. Aparat pentru supravegherea umidității aerului dintr-un canal sau dintr-o încăpere. [< fr. hygrostat]. Vezi definitia »
struluibát (-tă), adj. – Nebun, țicnit, trăznit. – Var. strulu(i)bat(ic), sturlu(i)bat(ic). Origine incertă, probabil expresivă, cf. (de)străbălat, care este o simplă var. Der. din sl. strĕla „săgeată”, rus. strĕlĭba „lovitură” (Cihac, II, 377) nu pare probabilă. – Der. din lat. *astrolabĭātus (Tiktin; REW 745) este fantezistă. Legătura cu tulburat (Scriban) nu este convingătoare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z