Definita cuvantului depigmenta
DEPIGMENTÁ, depigmentéz, vb. I. Refl. (Despre piele sau păr) A se decolora din cauza scăderii sau dispariției pigmentului melanic. – Din fr. dépigmenter.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu depigmenta
IMPLEMENTÁ vb. tr. 1. a îndeplini, a realiza. 2. a introduce. ◊ a integra în practica socială unele idei și invenții, a aplica și transforma în bunuri sociale ceea ce este nou. ◊ a pune în practică, în funcție, a aplica; (spec.) a stabili pe un ordinator un sistem de exploatare corespunzând unei funcții particulare, destinată a fi utilizată. 3. (ir.) a se instala. (< engl. implement) Vezi definitia »
DOTÁ vb. I. tr. 1. A prevedea (o instituție etc.) cu cele necesare. 2. (Fig.) A înzestra cu calități intelectuale sau sufletești. 3. A da dotă unei fete la căsătoria ei. [Cf. fr. doter, lat. dotare]. Vezi definitia »
DECONTRACTÁ, decontractez, vb. I. Refl. (Despre mușchi) A-și reveni după o contracție. ♦ Fig. (Despre oameni) A se destinde. – Din fr. décontracter. Vezi definitia »
RAPORTÁ, (I, II 1) raportez, (II 2, pers. 3) rapórtă, vb. I. Tranz. I. 1. A stabili un raport între două (sau mai multe) noțiuni, a le pune în legătură unele cu altele, a considera ceva în relație cu... ♦ Refl. A se referi, a face aluzie la ceva. 2. A găsi valoarea pe care o are o mărime când a doua mărime are o valoare egală cu unitatea. 3. A reprezenta grafic pe un plan, la o anumită scară, elementele unei ridicări de teren. II. 1. A prezenta (în scris sau oral) un raport (cu caracter oficial); a aduce un lucru la cunoștința cuiva. ♦ A relata, a povesti ceva (în mod indiscret și cu răutate); a pârî. 2. A produce venituri, a aduce beneficii. – Din fr. rapporter. Vezi definitia »
editá (-téz, -a't), vb. – A publica. Fr. éditer.Der. (din fr.) editor, s. m.; editorial, adj.; editură, s. f., cu suf. din corectură, tipăritură, etc.; ediție, s. f.; reediție, s. f.; reedita, vb.; inedit, adj., din fr. inédit. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z