Definita cuvantului cadraj
CADRÁJ, cadraje, s. n. 1. Delimitare a spațiului util cuprins de obiectivul unei camere de luat vederi sau al unui aparat de filmat. 2. Operație de așezare a culorilor care urmează să fie imprimate pe o țesătură. – Din fr. cadrage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cadraj
PUNCTÁJ, punctaje, s. n. 1. Notație în puncte a rezultatelor obținute la o întrecere (sportivă etc.); totalitatea punctelor obținute de cineva într-o întrecere (sportivă). 2. Însemnare, notă care conține punctele mai importante ale unei relatări, ale unui plan de activitate etc. – Punct + suf. -aj (după fr. pointage). Vezi definitia »
GOMÁJ s. n. (Tehn.) Blocare a segmenților în canalele din piston, ca urmare a depunerii reziduurilor de ardere. – Din fr. gommage. Vezi definitia »
ANGRENÁJ s.n. 1. Sistem de roți și de pinioane care se angrenează unele în altele. ◊ Angrenaj cu lanț = angrenaj făcut cu ajutorul unui lanț. 2. (Fig.) Înlănțuire, concurs de împrejurări strâns legate unele de altele. [< fr. engrenage]. Vezi definitia »
DAMASCHINÁJ s.n. Damaschinare; arta imprimării țesăturilor și a incrustării lamelor de săbii. [< fr. damasquinage]. Vezi definitia »
DRESÁJ s. n. dresare a unui animal, dresură. (< fr. dressage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z