Definita cuvantului depresionar
DEPRESIONÁR, -Ă, depresionari, -e, adj. f. (În sintagma) Zonă depresionară = zonă din atmosferă cu presiune atmosferică scăzută, proprie formării ciclonilor. [Pr.: -si-o-] – Depresiune + suf. -ar.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu depresionar
ploscár, ploscári, s.m. (reg.) 1. par cu care se cară grămezi de fân (de otavă) pentru a face o căpiță sau o claie; ploscan. 2. cârlig la samar, de care se atârnă greutățile. 3. palavragiu. Vezi definitia »
SUPRATIPÁR, supratipare, s. n. Desen sau text tipărit pe o marcă poștală ulterior emisiunii sale, în scopul de a-i schimba valoarea inițial tipărită sau de a marca un eveniment. – Supra- + tipar. Vezi definitia »
PERILENTICULÁR, -Ă adj. Situat în jurul cristalinului sau al ochiului. [Cf. fr. périlenticulaire, engl. perilenticular]. Vezi definitia »
MILIÁR1, -Ă adj. Cu aspect de bob de mei. ◊ Tuberculoză miliară = tuberculoză cu mici granule; granulie. [Pron. -li-ar. / cf. fr. miliaire]. Vezi definitia »
șmenar, șmenari s. m. traficant de valută care tranzacționează pe piața neagră; escroc care practică șmenul. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z