Definita cuvantului sturzișor
STURZIȘÓR, sturzișori, s. m. Diminutiv al lui sturz; sturzuleț. – Sturz + suf. -ișor.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sturzișor
FORMATÓR, -OÁRE I. s. m. f. 1. muncitor care confecționează forme de turnătorie; formar. 2. educator însărcinat cu formarea profesională. II. s. n. 1. aparat de laborator pentru formarea foilor de pastă de hârtie sau de semifabricate fibroase, pe baza cercetării cărora se determină caracteristicile fizico-chimice ale acestora. 2. (inform.) program care realizează conversia de format a datelor. (< fr. formateur, engl. formatter) Vezi definitia »
DOSPITÓR, -OÁRE, dospitori, -oare, s. n., s. f. 1. S. n. Cameră special amenajată într-o fabrică de pâine, în care este pus la dospit aluatul. 2. S. f. Poliță pe care se așază cașul ca să dospească. – Dospi + suf. -tor. Vezi definitia »
IEZIȘÓR, iezișori, s. m. (Rar) Diminutiv al lui ied; ieduț. – Ied + suf. -ișor. Vezi definitia »
SINTETIZÓR s. n. 1. instrument electric cu claviatură, comutatoare de filtre, posibilități de memorizare etc., având o largă paletă de timbre și sonorități, în muzica electronică, ușoară și de film. 2. aparat electronic complex care permite efectuarea sintezei cuvintelor; procesor electronic care reduce redundanța semnalelor vorbirii umane în scopul manipulării lor cu eficiență maximă în diferite sisteme. (< fr. synthétiseur) Vezi definitia »
MINIORDINATÓR s. n. ordinator cu volum redus, cu capacitate mijlocie de memorie. (< fr. miniordinateur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z