Definita cuvantului descalifica
DESCALIFICÁ, descalífic, vb. I. Tranz. 1. A declara pe cineva nedemn de stima, de respectul altora (din cauza unei fapte reprobabile pe care a săvârșit-o); a dezonora. 2. A elimina o persoană sau o echipă dintr-o competiție sportivă pentru abateri de la regulament sau pentru comportare nesportivă. 3. Refl. A-și pierde calificarea (profesională). – Des1- + califica.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu descalifica
ADERCA, Felix (1891-1962, n. Puiești, jud. Vaslui) scriitor și publicist român. Promotor al modernismului („Fals tratat de estetică”); versuri simboliste („Reverii sculptate”); proză analitică („Domnișoara din str. Neptun”, „Omul descompus”), de observație socială („1916”) și de anticipație („Orașele înecate”). Interviuri („Mărtutia unei generații”). Vezi definitia »
ciuflicá, ciuflíc, vb. I (reg.) a azvârli. Vezi definitia »
sufletecá, sufletéc, vb. I (reg.; despre extremitățile mânecilor și poalelor) a sufleca, a sumete. Vezi definitia »
ENDECA- elem. „unsprezece”. (< fr. hendéca-, cf. gr. hendeka) Vezi definitia »
Nemica, nemici, s.f 1.dusman (Persoană) care are o atitudine ostilă, răuvoitoare față de ceva sau de cineva, care urăște ceva sau pe cineva; pizmaș, pizmuitor, (înv. și reg.) pizmătar, pizmătareț, (înv.) neamic, neprieten, nepriitor, pârâș, sculător. (Armata ~; e un ~ de temut.) 2. vrajmas Dușmănos, învrăjbit. ♦ Rău, crud, câinos, hain. 3. neprieten. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z