Definita cuvantului demonstrație
DEMONSTRÁȚIE, demonstrații, s. f. 1. Dovedire, pe bază de argumente și de exemple concrete, a realității unui fapt; demonstrare, argumentare. ♦ Șir de calcule, de raționamente etc. prin care se dovedește adevărul unei teoreme sau conținutul unei formule. 2. Procedeu de adâncire deductivă a adevărului unui enunț. 3. Manifestație publică cu caracter politic-social. 4. Exteriorizare a unui sentiment. ♦ Demonstrație de forță = concentrare și desfășurare a unor forțe militare cu scopul de a intimida. – Din fr. démonstration, lat. demonstratio, (3) după rus. demonstrațiia.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu demonstrație
MINERALOGÍE s.f. Știință care studiază structura, compoziția și proprietățile fizice și chimice ale mineralelor. [Gen. -iei. / cf. fr. minéralogie, germ. Mineralogie]. Vezi definitia »
ACUMETRÍE s. f. audiometrie. (< fr. acoumétrie) Vezi definitia »
GALVANOSTEGÍE s. f. Procedeu tehnic de depunere pe cale electrolitică a unui strat aderent pe un obiect metalic, în scopul protejării sau înfrumusețării acestuia. – Din fr. galvanostégie. Vezi definitia »
BARATERÍE s.f. (Mar.) Prejudiciu adus unei nave prin încălcarea îndatoririlor de către comandant sau de către un membru al echipajului. [Gen. -iei. / < fr. baraterie]. Vezi definitia »
URETEROTOMÍE s. f. incizie a ureterului. (< fr. urétérotomie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z