Definita cuvantului caimacam
CAIMACÁM, caimacami, s. m. 1. Locțiitor al unor demnitari (turci). ◊ Compus: caimacam-aga = locțiitor al marelui vizir. 2. Locțiitor al domnului, însărcinat cu administrarea Moldovei și Țării Românești până la instalarea pe tron a noului domn. 3. Locțiitor al banului Craiovei, începând din 1761. [Var.: caimacán s. m.] – Din tc. kaymakam.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu caimacam
IN MEMORIAM loc.adv. În memoria, în amintirea (unei personalități, a unui eveniment important). [< lat. in memoriam]. Vezi definitia »
Am gasit in cursul de „Jurnalism Tematic” al Lectorului Universitar Andrei Paunescu, Facultatea de Filosofie si Jurnalism, Universitatea Spiru Haret: Ligamentele sunt acele alaturari de cuvinte care duc la crearea involuntara (în scris sau în vorbire) a unor cuvinte urâte, caraghioase, vulgare sau inadecvate contextului, mai mult sau mai putin grave. Cacofonia este o parte din categoria ligamentelor. (Exemple: Îi dadui o bucata de pâine alBA LOStritei. Cel mai frumos miros e de iarBA SI NAtura laolalta. Gândirea nu e taBU CI e permisa. Alaturi, CANDID OZAna curgea. Pârâul seCA CAND veni primavara.) Vezi definitia »
YAM s.m. Denumire engl. pentru ignamă; rădăcina comestibilă, groasă, lungă de până la un metru și în greutate de până la 1 kg, de culoare brună sau gălbuie-roșcată, a unei plante cultivate în America de Sud, Africa și Asia (Dioscorea batatas), bogată în amidon și utilizată la fel ca și cartofii, având gust asemănător cu batatele. Vezi definitia »
SARSÁM s. n. v. țarțam. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z