Definita cuvantului dires
DIRÉS2, -EÁSĂ adj. v. dres2.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dires
ÎNȚELÉS1 adj. (în loc.) De la sine înțeles = fără îndoială, sigur. – V. înțelege. Vezi definitia »
PROCÉS s.n. 1. Mers, evoluție, dezvoltare, desfășurare (a unui fenomen, a unui eveniment etc.). ♦ Prefacere, transformare succesivă, progresivă. 2. (Jur.) Activitatea pe care o desfășoară o instanță judecătorească în legătură cu soluționarea unei cauze de natură penală, civilă etc. ◊ A intenta un proces = a da în judecată (pe cineva). 3. Proces-verbal = act oficial prin care se constată un fapt; redarea în scris a discuțiilor și a hotărârilor dintr-o ședință. [Pl. -se, -suri. / < fr. procès, processus, germ. Processus < lat. processus]. Vezi definitia »
REGRÉS s. n. 1. revenire de la o stare sau o formă superioară de dezvoltare la una inferioară; decădere, declin. 2. (jur.) acțiune de ~ = acțiune prin care cineva care a plătit o sumă de bani din culpa altuia se întoarce împotriva acestuia pentru recuperarea sumei plătite. (< lat. regressus, fr. régrès) Vezi definitia »
preces part. v. PRECEDA. [DLRM] Vezi definitia »
BENEŠ [béneș], Edvard (1884-1948), om politic cehoslovac. Unul dintre creatorii Micii Înțelegeri. Ministru de externe (1918-1935), prim-min. (1921-1922), apoi președinte al Rep. Cehoslovace (1935-1938; 1940-1945, în emigrație; 1945-1948). A reprezentat țara sa la Conferința de Pace de la Paris (1918). Împreună cu N. Titulescu a căutat să avertizeze și să obțină sprijinul democrațiilor occidentale împotriva politicii revizioniste promovate de țările fasciste. Alături de Tomáš Masaryk, fondator al Cehoslovaciei moderne. Memorii. M. de onoare al Acad. Române (1934). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z