Definita cuvantului decurs
DECÚRS s. n. (Cu referire la o perioadă de timp, în loc. prep.) În decurs de... sau în decursul... = în curgerea..., pe durata..., în desfășurarea... – V. decurge.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu decurs
voucher-s bonuri valorice oferite de o agentie de turism turistilor pentru plata cazarii,excursii si alte actiuni.pote insemn si bon de rezervare„voucer” si are valoare de contract de rezervare Vezi definitia »
CONCÚRS, concursuri, s. n. 1. Întrecere (sportivă) care se termină întotdeauna cu un clasament și cu acordarea unor premii celor mai buni dintre participanți. 2. Examen pentru dobândirea, în ordinea clasificării, a unui post, a unei catedre, a unei burse etc. sau pentru admiterea într-o instituție de învățământ. 3. Ajutor, sprijin, colaborare. ◊ Concurs de împrejurări = totalitatea împrejurărilor care se întâlnesc într-un anumit moment; conjunctură. ◊ Loc. vb. A da (cuiva) concursul = a ajuta (pe cineva). A-și da concursul (la ceva) = a contribui (la ceva), a colabora (la ceva). – Din fr. concours, lat. concursus. Vezi definitia »
pui de urs expr. (deț.) deținut condamnat pentru fapte deosebit de grave. Vezi definitia »
a-i da cu praf de mers expr. (adol.) a pleca în grabă, a fugi. Vezi definitia »
retrovérs (uter retrovers) adj. m.; pl. f. retrovérse Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z