Definita cuvantului rosti
ROSTÍ, rostésc, vb. IV. 1. Tranz. A articula, a pronunța sunete, cuvinte cu ajutorul organelor vorbirii. 2. Tranz. (Adesea fig.) A spune, a vorbi, a povesti; a expune. 3. Refl. (Rar) A se pronunța, a-și spune părerea autorizată. ♦ Tranz. A comunica o dispoziție, un ordin, o sentință. ♦ A se preocupa de ceva; a pregăti. 4. Intranz. A înfășura pe sulul din față al războiului de țesut porțiunea de pânză țesută, desfășurând în același timp o porțiune corespunzătoare de urzeală de pe sulul dinapoi, pentru a putea continua țesutul de câte ori rostul se micșorează. – Din rost.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rosti
organizati in serii sinonimice de cate patru cuvinte urmatoarele neologisme: celebritate, imprecizie, venitate, orgoliu,prestigiuçonfuzie, aroganta, obscuritate, glorieinfatuare, nebulozitate, reputatie. Vezi definitia »
AȚINTÍ, ațintesc, vb. IV. 1. Tranz. A-și îndrepta (ochii, privirea etc.) țintă spre cineva sau ceva; a pironi. 2. Tranz. A îndrepta o armă de foc spre o țintă; a ochi. 3. Intranz. (Înv.) A aspira, a năzui, a tinde către... [Var.: ațintá vb. I] – Din a3 + ținti. Vezi definitia »
distingeti sensul fundamental si cel putin un sens secundar al adjectivului capatinos Vezi definitia »
ZĂMINTÍ, zămintésc, vb. IV. Tranz. (Înv., Mold.) A amesteca, a încurca. (din sl. zamęntiti, cf. sŭmęntiti > sminti; cf. pol. zamęcić, slovac. zametiti) Vezi definitia »
AUDIBERTI, Jacques (1899-1965), scriitor francez. Poeme lirice („Imperiul și trapa”), romane picarești („Mormintele închid rău”) și piese de teatru („Efectul Glapion”), în care, folosind mijloace suprarealiste, prezintă o lume a înfruntărilor dintre bine și rău. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z