Definita cuvantului declivitate
DECLIVITÁTE, declivități, s. f. 1. Unghi format de o dreaptă înclinată cu planul orizontal. 2. Înclinare a unui teren, a unei șosele sau a unei căi ferate pe o porțiune uniformă. – Din fr. déclivité, lat. declivitas, -atis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu declivitate
SEMILEGALITÁTE s.f. Formă de luptă constând din folosirea unor metode care nu sunt interzise de lege ca atare, dar care sunt susceptibile de sancțiuni și de persecuții. [< semilegal + -itate]. Vezi definitia »
PROIECTIVITÁTE s. f. ansamblu de proprietăți funcționale ale unui sistem de a se proiecta sau reflecta în altul. (< engl. projectivity) Vezi definitia »
CAPOTE [cəpəuti], Truman (pseud. lui T. Streckfus Persons) (1924-1984), scriitor american. Romane și povestiri de factură simbolică și aluzivă („Harfa de iarbă”); proză cu caracter senzațional („Cu sînge rece”). Vezi definitia »
ȘISTOZITÁTE s.f. Proprietate a unor sedimente și a unor roci metamorfice de a avea structura unui șist. [Cf. fr. schistosité]. Vezi definitia »
CALAMITÁTE, calamități, s. f. Nenorocire mare, dezastru care lovește o colectivitate. ◊ Flagel. – Din fr. calamité, lat. calamitas, -atis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z