Definita cuvantului decodaj
DECODÁJ, decodaje, s. n. Transformare a semnalelor de telecomunicație, inversă codajului, prin care se urmărește reproducerea semnalelor inițiale; decodare. – Din fr. décodage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu decodaj
TITRÁJ s. n. titrare. (< fr. titrage) Vezi definitia »
BOMBÁJ s.n. Deformare a unei plăci care are cel puțin o suprafață de formă convexă, fără muchii. ♦ Deformare prin bombare a capacelor cutiilor de conserve în urma alterării conținutului. [< fr. bombage]. Vezi definitia »
TONÁJ s.n. Masă, greutate a unui corp exprimată în tone. ♦ Capacitatea unei nave, exprimată în tone-registru. ♦ Greutatea maximă a încărcăturii pe care o poate transporta un vehicul (vagon, autocamion). [< fr. tonnage]. Vezi definitia »
CALÁJ s. n. 1. calare. 2. mod de așezare a aripii sau ampenajelor față de fuzelajul unui avion. 3. postament de grinzi de lemn pe care stau navele în cală. 4. adâncime la care se cufundă în apă o navă. (< fr. calage) Vezi definitia »
AMPENÁJ, ampenaje, s. n. Dispozitiv care servește la stabilizarea sau la schimbarea direcției unui avion. – Fr. empennage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z