Definita cuvantului defazaj
DEFAZÁJ, defazaje, s. n. Diferența dintre fazele a două mărimi sinusoidale de aceeași frecvență. – Din fr. déphasage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu defazaj
CROMÁJ s.n. Operație industrială care constă în depunerea unui strat subțire de crom pe suprafața unui metal. [< fr. chromage]. Vezi definitia »
SIÁJ, siaje, s. n. Dâră lăsată pe apă de o navă care înaintează. [Pr.: si-aj] – Din fr. sillage. Vezi definitia »
LIMBÁJ, limbaje, s. n. 1. Sistem de comunicare alcătuit din sunete articulate, specific oamenilor, prin care aceștia își exprimă gândurile, sentimentele și dorințele; limbă, grai. 2. Limba unei comunități umane istoricește constituită. 3. Mod specific de exprimare a sentimentelor și a gândurilor în cadrul limbii comune sau naționale. ◊ Limbaj comun = a) fel de a se exprima simplu, nepretențios; limbă obișnuită; b) mijloc, bază de înțelegere. ♦ Fig. Mijloc de exprimare a ideilor sau a sentimentelor prin culoare, sunete muzicale etc. 4. (Inform.) Sistem de caractere și simboluri folosit în programare. [Pl. și: limbajuri] – Limbă + suf. -aj (după fr. langage). Vezi definitia »
TRUCÁJ, trucaje, s. n. Procedeu tehnic folosit în teatru și în cinematografie pentru a crea o iluzie optică sau acustică spectaculoasă. – Din fr. truquage, trucage. Vezi definitia »
PUNCTAVERÁJ, punctaveraje, s. n. Raportul dintre punctele marcate și cele primite, care departajează doi sportivi sau două echipe aflate la egalitate de puncte. – V. golaveraj, setaveraj. – Din punct (după golaveraj). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z