Definita cuvantului despera
DESPERÁ, despér, vb. I. 1. Intranz. A-și pierde orice speranță, a deznădăjdui. 2. Tranz. (Rar) A face pe cineva să-și piardă nădejdile, răbdarea; a exaspera. [Prez. ind. și: desperez.Var.: disperá vb. I] – Din lat. desperare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu despera
UȘURÁ, ușurez, vb. I. Refl. A urina; a defeca (2). Vezi definitia »
TRANSPIRÁ vb. intr. 1. a elimina sudoare prin porii pielii; a asuda. ◊ a se forma picături de apă la suprafața unui element de construcție. 2. (despre plante) a elimina apă sub formă de vapori. 3. (fig.) a ieși la suprafață, a reieși, a emana. ◊ a se auzi. (< fr. transpirer) Vezi definitia »
SCORȚONERA s.f. Plantă din fam. compositae, cultivată pentru rădăcina sa lungă și cărnoasă, de culoare negricioasă, comestibilă, consumată tradițional în țările mediteraneene fiartă și asezonată cu lămâie și ulei de măsline; pop. salsifi, salată-de-iarnă; it. scorzonera; fr. salsifis (Scorzonera hispanica). Vezi definitia »
DESFIRÁ, desfír, vb. I. Refl. (Rar; despre fire înfășurate, p. ext. despre obiectul pe care sunt înfășurate aceste fire) A se desfășura (1). – Lat. disfilare. Vezi definitia »
DETARTRÁ, détartrez, vb. I. Tranz. A curăța de tartru. – Din fr. détartrer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z