Definita cuvantului caleidoscop
CALEIDOSCÓP, caleidoscoape, s. n. Aparat optic format dintr-un cilindru opac în interiorul căruia se găsesc mai multe oglinzi, dispuse astfel încât mici piese viu colorate, aflate la capătul opus celui prin care se privește, să formeze, prin rotirea cilindrului, diferite imagini simetrice. ♦ Rubrică într-o publicație periodică, emisiune la radio sau la televiziune etc. cu un conținut extrem de variat. – Din fr. kaléidoscope.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu caleidoscop
havantóp, havantópuri, s.n. (înv.) haván. Vezi definitia »
AUTOSTÓP s. n. 1. instalație de semnalizare luminoasă pentru reglementarea circulației pe străzi. 2. instalație servind la oprirea automată a unui vehicul de cale ferată când mecanicul uită să ia măsuri de frânare. 3. oprire a unui automobilist de către un pieton care solicită să fie luat în mașină. (< fr. auto-stop) Vezi definitia »
HIGROSCÓP s. n. aparat pentru indicarea aproximativă a umidității aerului. (< fr. hygroscope) Vezi definitia »
SHOP, shopuri, s. n. Magazin în care se vând mărfuri cu plata în valută. [Pr.: șop] – Din engl. [tourist] shop. Vezi definitia »
CINESCÓP s. n. tub catodic pentru receptarea și redarea imaginilor în televiziune. (< fr. kinescope, germ. Kineskop, rus. kineskop) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z