Definita cuvantului detartraj
DETARTRÁJ, detartraje, s. n. (Franțuzism) Detartrare. – Din fr. détartrage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu detartraj
TUȘAVERÁJ s.n. (Sport) Raportul de puncte la floretă, scrimă și box. [După golaveraj]. Vezi definitia »
TUBÁJ, tubaje, s. n. (Med.) Metodă de examen clinic care constă în introducerea unui tub de cauciuc sau metalic în stomac sau în duoden pentru extragerea și analiza sucurilor respective. ◊ Tubaj laringian = introducerea unui tub metalic în laringe în caz de asfixie. – Din fr. tubage. Vezi definitia »
RADIOSONDÁJ s.n. Cercetare a atmosferei cu ajutorul unei radiosonde. [Cf. fr. radiosondage]. Vezi definitia »
PASÁJ s. n. 1. spațiu (acoperit) rezervat numai pietonilor pentru a trece dintr-o stradă în alta. 2. încrucișare a unui drum cu o cale ferată, a două drumuri sau a două căi ferate. ◊ trecere fără oprire a unui tren printr-o stație de cale ferată. 3. (geogr.) trecătoare, pas3 (1). 4. fragment (mai lung) citat dintr-o altă lucrare. ◊ frază melodică a unei compoziții. 5. migrațiune periodică a păsărilor. 6. (echit.) alură a calului constând într-un trap scurt, mai cadențat și mai elevat. ◊ spațiu al manejului în care se execută acest mers. (< fr. passage, it. passaggio, germ. Passage) Vezi definitia »
MACROLIMBÁJ s. n. (inform.) limbaj de programare cu facilități de macrodefiniție. (< engl. macrolanguage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z