Definita cuvantului detorsiona
DETORSIONÁ, detorsionez, vb. I. Tranz. A înlătura o torsiune (1). [Pr.: -si-o-] – Din torsiune.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu detorsiona
CONGESTIONÁ, congestionez, vb. I. Refl. A avea o congestie. ♦ A se aprinde la față, a se înroși, a se îmbujora. [Pr.:-ti-o-] – Din fr. congestionner. Vezi definitia »
Buna ziua, tocmai am consultat Ghidul de exprimare si am dat peste expresia „Majoritatea salariaților este mulțumită...”, care este definita acolo ca fiind corecta, spre deosebire de „Majoritatea salariaților sunt mulțumiti...”. As dori sa atrag atentia asupra unei posibile erori, intrucat cred ca lucrurile stau exact pe dos: explicatia data in ghidul de exprimare se bazeaza pe acordul subiectului cu predicatul. Sunt intru totul de acord. Insa subiectul, in acest caz, nu este „majoritatea”, ci „salariatii”. Nu majoritatea e multumita, ci salariatii sunt multumiti. In concluzie, sustin ca varianta corecta este cea semnalata ca gresita, si anume „Majoritatea salariaților sunt mulțumiti...”. V-as fi recunoscatoare pentru un raspuns in cazul in care considerati ca opinia mea este eronata, si pentru corectarea expresiei in ghid, altfel. Va multumesc. O zi buna, Andreea Gavrilovici Vezi definitia »
ALIENÁ vb. I. tr. (jur.) a înstrăina un bun (prin vânzare, cesiune). II. refl. 1. (fig.) a deveni ostil societății, a se simți izolat. 2. a înnebuni. (< fr. aliéner, lat. alienare) Vezi definitia »
DECEPȚIONÁ vb. tr. a provoca o decepție; a deziluziona, a dezamăgi. (< decepție + -ona) Vezi definitia »
ANINA 1. Munții Aninei, masiv muntos calcaros în M-ții Banatului, între văile Carașului la N și Nerei la S. Forme carstice specifice: lapiezuri, doline, uvale, chei, izbucuri, peșteri etc. Alt. max.: 1.160 m (vf. Leordiș). Zăcăminte de huilă. La poalele lor se află orașele Anina și Oravița. 2. Oraș în jud. Caraș-Severin; 11.703 loc. (1991). Expl. de huilă argile refractare și șisturi bituminoase. Termocentrală (990 MW); cocserie; fabrică de mobilă și cherestea; întreprinderi de panificație. Centru turistic. Declarat oraș în 1952. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z