Definita cuvantului dezgoli
DEZGOLÍ, dezgolésc, vb. IV. Tranz. și refl. A lăsa sau a rămâne gol, a(-și) descoperi trupul sau o parte a lui; a (se) dezbrăca, a (se) despuia. – Dez- + goli.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dezgoli
curetermalimutuabili http://www751.webattrezzi.com/laurapausinitesti/ alboagentiassicurazione morsettiere http://www2039.imparilo.com/nancycomellinuda/ bigliettoauguriosposo finanziamentobussolengo http://www1309.imparilo.com/assonime/ mailmarketing finanziamentonizza http://www691.webattrezzi.com/vocabolariospagnoloitaliano/ pumacalcio castiglionipiscina http://www1841.webattrezzi.com/airconditioning/ autunno cumteen http://www1401.webattrezzi.com/dibernardo/ volomeda pontesollevatore http://www2769.imparilo.com/teenpicfree/ soundtrack payclickprogram http://www2699.imparilo.com/autonoleggiotivoli/ annunciocasapiacenza 882fff307f24248153d989a4e206ebcd Vezi definitia »
ZDRILÍ, zdrilésc, vb. IV. (Var.) Zdreli. (cf. zdreli) Vezi definitia »
CAMPIGLI [campíλi], Massimo (1895-1971), pictor italian. Opera sa amintește de pictura etruscă și de universul magic al copiilor („Figuri din Argeș”, în Colecția Zambaccian). Vezi definitia »
belí (-ésc, belít), vb.1. A jupui, a scoate pielea. – 2. A curăța coaja. – 3. A descoperi (acele părți ale trupului care sînt în mod normal acoperite sau protejate de o membrană, de piele sau de un organ). – 4. A prăda, a jefui. – Mr. bilescu, megl. bilés. Lat. vēllĕre „a smulge”, cu schimbare de conjug., datorită formei incoative a vb.; cf. cat. esbellegar „a sfîșia”, din lat. *exvēllĭcāre. În mod tradițional s-a păstrat der. din sl. belŭ „alb”, bĕliti, „a albi”, cu toate că acestă ultimă formă a dat alt rezultat rom. (cf. bili), și că este imposibil de apropiat din punct de vedere semantic cele două noțiuni de „alb” și „a jupui”. Cf. Miklosich, Slaw. Elem., 16; Cihac; DAR; Candrea. Scriban se gîndea, curios, la o posibilă der. de la piele. Der. belitură, s. f. (jupuire, jupuitură); belitor, adj. (care jupuiește); beligă, s. f., rar (coajă). Din rom. provine bg. bĕlĭam „a jupui”. Vezi definitia »
MOZOLÍ, mozolesc, vb. IV. 1. Tranz. A frământa ceva în gură cu saliva, fără a mușca sau a sfărâma cu dinții; a molfăi, a morfoli. 2. Tranz. și refl. (Reg.) A (se) murdări, a (se) mânji. ♦ Tranz. A spăla prost, de mântuială, superficial. – Din magh. majszol. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z