Definita cuvantului calmar
CALMÁR, calmari, s. m. (La pl.) Gen de cefalopode comestibile, cu corpul alungit, cu înotătoarele triunghiulare și cu gura înconjurată de zece tentacule (Loligo); (și la sg.) animal din acest gen. – Din fr. calmar.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu calmar
CORSÁR s. m. navă particulară înarmată, care, cu învoirea guvernului său, ataca navele inamice; comandant al unei astfel de nave; (p. ext.) pirat. (< it. corsaro, fr. corsaire) Vezi definitia »
BUZUNÁR, buzunare, s. n. Un fel de pungă cusută la haine, în care se țin lucruri mărunte. ◊ Loc. adj. De buzunar = care se poartă în buzunar: p. ext. de format sau de proporții mici. ◊ Expr. A fi (tot) cu mâna în buzunar = a fi darnic; a fi cheltuitor. Bani de buzunar = sumă mică de bani, prevăzută pentru cheltuieli mărunte. A da din buzunar = a plăti din banii proprii o pagubă (de care nu ești răspunzător). A avea (sau a băga) în buzunar (pe cineva) = a avea pe cineva în puterea sa. A avea (ceva) în buzunar = a fi sigur de mai înainte că va dispune de ceva. [Var.: (reg.) pozunár s. n.] – Ngr. buzunári. Vezi definitia »
GUSTÁR s. m. invar. (Pop.) Luna august. – Gust (reg. „august” < rom. august) + suf. -ar. Vezi definitia »
SAMOVÁR, samovare, s. n. Vas de metal folosit la fiertul apei pentru ceai. – Din rus. samovar. Vezi definitia »
REGIMENTÁR, -Ă adj. Care aparține unui regiment, de regiment. ♦ Tren regimentar = convoi de căruțe sau de mașini care transportă pe front proviziile sau munițiile unei unități militare. [Cf. fr. régimentaire]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z