Definita cuvantului sacoviște
SACÓVIȘTE, sacoviști, s. f. (Reg.) Unealtă de pescuit făcută dintr-o plasă întinsă pe două nuiele încrucișate și agățată de o prăjină, cu care se pescuiește de pe mal în locurile unde apa curge repede. – Sac + suf. -oviște.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sacoviște
Metrosexualitate, metrosexualități, s.f. 1. subcultură a bărbaților de orice orientare sexuală care au un simț estetic puternic și sunt preocupați de aparența lor, mai ales în domeniul modei. (1). – pref. metro + sexualitate Vezi definitia »
PRODUCTIVITÁTE s. f. Capacitatea sau însușirea de a fi productiv; capacitatea de a produce (mult); randament. ◊ Productivitatea muncii = eficiență a muncii exprimată prin raportul dintre cantitatea de produse realizată și volumul de muncă consumat. ♦ Capacitatea unor sufixe, prefixe, elemente de compunere etc. de a forma (numeroase) derivate, compuse etc. ♦ Capacitatea unor cuvinte de a forma (multe) sensuri sau derivate noi. ♦ Capacitatea unor conjugări de a se îmbogăți mereu. – Din fr. productivité. Vezi definitia »
AMOVIBILITÁTE s.f. Faptul de a fi amovibil. [Cf. fr. amovibilité, it. amovibilità]. Vezi definitia »
VOLINTIRÉȘTE adv. (Înv.) Ca volintirii. – Volintir + suf. -ește. Vezi definitia »
QUIDDITÁTE CVI-DI-/ s. f. (fil.; la Aristotel și la scolastici) ansamblul factorilor care condiționează sau determină esența unui lucru; tot ceea ce face ca o entitate să fie ceea ce este. (< fr. quiddité, lat. quidditas) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z