Definita cuvantului saia
SAIÁ3, saiele, s. f. (Înv. și pop.) Țesătură (subțire) de lână. ♦ Îmbrăcăminte confecționată din această țesătură. [Pr.: sa-ia] – Din tc. saya.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu saia
Respiratia apelor repezi,ropotitoare roade rotundele roci pe care calci. Vezi definitia »
TÉRȚIA s. f. Literă de tipar cu un corp de 16 puncte tipografice. [Pr.: -ți-a] – Din germ. Tertia. Vezi definitia »
STUPEFIÁ, stupefiéz, vb. I. Tranz. (Livr.) A produce uimire; a ului, a năuci, a uimi. [Pr.: -fi-a] – Din fr. stupéfier. Vezi definitia »
APIA, cap. statului Samoa, pe ins. Upolu; 33,2 mii loc. (1981). Port. Aeroport internațional. (Faleolo). Stațiune vulcanologică și meteorologică. Mobilă, nave de pescuit, băuturi. Centru ad-tiv al terit. Samoa de Vest sub mandat (din 1920), apoi sub tutela O.N.U. (din 1946), administrat de Noua Zeelandă. Din 1962 cap. statului Samoa. Vezi definitia »
Definitia pe care o dati dreptei aici este gresita. A nu se confunda dreapta cu linia dreapta din vorbrea curenta. In plus, distanta dintre doua puncte sau lungimea segmentului care uneste doua puncte este un numar real nenegativ , egal cu un numar de unitati de lungime. Exemplu: d(A,B)=IABI=3m (adica 3 inmultit cu lungimea unui metru). Unitatea de lungime etalon in S.I. este lungimea metrului , notata cu m. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z