Definita cuvantului salinometru
SALINOMÉTRU, salinometre, s. n. Instrument folosit pentru determinarea concentrației soluțiilor de sare. – Din fr. salinomètre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu salinometru
CORIÁNDRU s. m. plantă erbacee anuală din familia umbeliferelor, cu flori mici, albe sau roz, și fructe globuloase, bogate în uleiuri eterice. (< fr. coriandre, gr. koriandron) Vezi definitia »
DIMÉTRU s. m. vers antic din două unități metrice. (< fr. dimètre) Vezi definitia »
CORIÁNDRU, coriandri, s. m. Plantă erbacee anuală din familia umbeliferelor, cu flori albe sau roz, cu miros pătrunzator și fructe în formă de globulețe, bogate în uleiuri eterice, fapt pentru care semințele uscate se întrebuințează în industria farmaceutică, a parfumurilor sau drept condiment (Coriandrum sativum). [Pr.: -ri-an-] – Din ngr. koríandron. Vezi definitia »
LACTOMÉTRU s. n. instrument pentru determinarea densității laptelui; galactometru; lactodensimetru. (< fr. lactomètre) Vezi definitia »
DECAMÉTRU, decametri, s. m. Unitate de măsură pentru lungime egală cu zece metri. ♦ Instrument de măsură pentru lungime, format dintr-o panglică sau un lanț de zece metri, care servește la măsurători de teren. – Din fr. décamètre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z