Definita cuvantului salon
SALÓN, saloane, s. n. 1. Încăpere într-o locuință destinată primirii musafirilor. 2. Sală în care au loc festivități, baluri, serbări publice etc. ♦ Sală în care se organizează expoziții periodice de pictură, sculptură etc.; p. ext. expoziția din această sală. ♦ Reuniune cu caracter cultural, artistic, monden etc. 3. Cameră cu mai multe paturi, în care sunt ținuți și îngrijiți bolnavii într-un spital. – Din fr. salon.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu salon
DOLIHOCOLÓN s. n. anomalie constând în alungirea anormală a colonului3. (< fr. dolichocôlon) Vezi definitia »
TERATRÓN s. n. Emițător de unde a căror lungime depășește lungimile de undă ale luminii, dar este mai mică decât a celor folosite în radiolocație. – Din fr. tératron. Vezi definitia »
ANTINEUTRÓN s.m. Antiparticulă a neutronului, având un moment magnetic opus acestuia. [Pron. -ne-u-. / < fr. antineutron]. Vezi definitia »
GARSÓN s. m. bărbat, tânăr care servește într-un restaurant; chelner. (< fr. garșon) Vezi definitia »
ZABAIÓN s.n. Cremă consistentă, specific italiană, pe bază de vin (alb sau porto) adesea amestecat cu lichior, coniac, whisky sau rom, cu zahăr și gălbenuș de ou. Se serveste rece, în cupe sau pahare. Din it. zabaione, zabaglione; se confundă adesea cu sabayon, fiind pronunțate aproape la fel. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z