Definita cuvantului saloon
SALOON s. n. Cârciumă, han (în filmele western). [Pr.: sălún] – Cuv. am.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu saloon
MEZÓN s. m. particulă elementară instabilă, cu masa intermediară între cea a electronului și cea a protonului; mezotron. (< fr. méson, germ. Meson) Vezi definitia »
LAPÓN, -Ă, laponi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte dintr-o populație băștinașă din regiunile extrem-nordice ale Europei. 2. Adj. Care aparține laponilor (1), care se referă la laponi, caracteristic laponilor. – Din fr. lapon. Vezi definitia »
FOILETÓN s.n. Articol de ziar care tratează teme de actualitate și care se publică într-un spațiu anume rezervat. ♦ Fragment dintr-un roman publicat într-un ziar. ◊ Roman-foileton = roman publicat pe fragmente în reviste sau în ziare. ♦ Parte a unui ziar unde se publică astfel de articole sau fragmente de roman. [Pron. fo-i-, var. foieton s.n. / < fr. feuilleton]. Vezi definitia »
PISTÓN s. n. 1. organ de mașină, cilindru înfundat la unul sau la ambele capete, care, printr-o mișcare rectilinie, alternativă, contribuie la transformarea energiei fluidului motorului termic în energie mecanică sau invers, la pompe, compresoare etc. 2. ventil vertical la unele instrumente de suflat de alamă, cu ajutorul căruia, mărindu-se lungimea coloanei de aer, se coboară înălțimea sunetului emis. (< fr. piston) Vezi definitia »
ANTIPROTÓN, antiprotoni, s. m. (Fiz.) Antiparticulă a protonului. – Din fr. antiproton. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z