Definita cuvantului saluta
SALUTÁ, salut, vb. I. Tranz. și refl. recipr. A face un gest sau a rosti o formulă uzuală de politețe, de respect, de simpatie etc. la întâlnirea cu cineva sau la despărțire. ♦ Tranz. A-și manifesta bucuria, aclamând pe cineva. ♦ Tranz. Fig. A primi cu entuziasm o idee, o acțiune. – Din lat. it. salutare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu saluta
tendinta manifestata in literarura de a folosi un limbaj obsur, dificil Vezi definitia »
ắsta (fam.) pr. m., adj. pr. postpus m. (omul ăsta), g.-d. ắstuia, p. ắștia (-tia); f. ásta (și n.: asta înseamnă că e bine), g.-d. ắsteia, pl. ástea, g.-d. pl. m. și f. ắstora Vezi definitia »
străpurtá, străpórt, vb. I (înv.) 1. a strămuta, a muta, a deplasa. 2. (fig.) a transporta, a căra, a duce, a purta. Vezi definitia »
CONECTÁ vb. I. tr. A lega, a uni, a conexa două conductoare electrice. [< lat. connectere, fr. connecter]. Vezi definitia »
SUPORTÁ vb. I. tr. 1. A îndura, a suferi, a răbda. ♦ A da voie, a permite, a tolera. 2. A sprijini, a susține o greutate. ♦ A avea (sau a lua) în sarcina sa (obligații bănești). [P.i. supórt. / < fr. supporter, cf. lat. supportare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z