Definita cuvantului sangvinolent
SANGVINOLÉNT, -Ă, sangvinolenți, -te, adj. 1. Amestecat cu sânge, care conține sânge. 2. De culoarea sângelui; sângeriu. [Var.: sanghinolént, -ă, sanguinolént, -ă adj.] – Din fr. sanguinolent, lat. sanguinolentus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sangvinolent
TRAFICÁNT, -Ă s. m. f. cel care face comerț ilicit. (< fr. trafiquant) Vezi definitia »
COMPLIMÉNT, complimente, s. n. 1. Cuvânt de laudă, de măgulire, care exprimă o atitudine prietenească, de stimă, de respect sau de considerație. ◊ Loc. adv. Fără compliment = fără exagerare, fără gândul de a măguli; pe față, sincer. 2. (La pl.) Salutări trimise unei persoane prin intermediul cuiva ca expresie a politeții. 3. Înclinare a capului sau a corpului în semn de salut respectuos; plecăciune. – Din fr. compliment. Vezi definitia »
PERFORÁNT, -Ă adj. care perforează. ◊ (despre tendoane, artere etc.) care străbate spațiile interosoase. ◊ (despre boli, procese inflamatorii etc.) care provoacă perforarea unui organ, a unui țesut etc. (< fr. perforant) Vezi definitia »
TRAFICÁNT, -Ă s.m. și f. Cel care face un comerț ilicit; (p. ext.) afacerist. [Cf. fr. trafiquant]. Vezi definitia »
Consimtamant, aprobare, incuviintare data cuiva pentru a face ceva; Expresie: A fi in asentimentul cuiva = a proceda in conformitate cu dorinta cuiva, a avea aprobarea cuiva intr-o actiune. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z