Definita cuvantului saturație
SATURÁȚIE s. f. 1. Stare a unui compus chimic care nu mai conține valențe libere și deci nu mai poate adiționa alte elemente în molecula lui; stare a unei soluții în care nu se mai poate dizolva o nouă cantitate din substanța dizolvată; stare a unui mediu gazos în care nu se mai poate evapora o nouă cantitate dintr-un anumit lichid; stare a unui sistem chimic, fizic sau tehnic pentru care o anumită mărime caracteristică a atins valoarea ei maximă. ◊ Loc. adv. Până la saturație = a) până la completarea tuturor valențelor libere; b) fig. la nivelul de la care cineva nu mai poate suporta. 2. Stare de intensitate maximă a unui fenomen, satisfacere maximă a cuiva; p. ext. plictiseală, oboseală, dezgust care decurge dintr-o astfel de stare. – Din fr. saturation, lat. saturatio, -onis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu saturație
PICTOGRAFÍE s. f. Sistem primitiv de scriere în care obiectele și ideile sunt redate prin desene sugestive, simbolice. – Din fr. pictographie. Vezi definitia »
ISOTOPÍE s.f. v. izotopie. Vezi definitia »
PSEFOLOGÍE s. f. formă a sociologiei care studiază atitudinea politică și comportamentul grupurilor de alegători, pentru a detecta factorii ce-i influențează în deciziile luate; sociologie electorală. (< engl. psephology) Vezi definitia »
CIRSECTOMÍE s. f. extirpare chirurgicală a varicelor. (< fr. cirsectomie) Vezi definitia »
METOPOSCOPÍE s. f. pretinsă artă de a descoperi viitorul cuiva prin studierea liniilor frunții, sau ale trăsăturilor feței. (< fr. métoposcopie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z