Definita cuvantului calus
CÁLUS subst. 1. Țesut osos nou care sudează capetele rezultate din fractura unui os. ◊ Calus vicios = sudare defectuoasă a unei fracturi. 2. Țesut vegetal care se formează pe rănile diferitelor organe ale plantei, cicatrizându-le. – Din fr. calus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu calus
INTRÚS, -Ă, intruși, -se, s. m. și f., adj. (Persoană) care se introduce undeva sau la cineva fără a avea vreo calitate, fără a fi chemată, poftită sau dorită; nepoftit, inoportun. – Din fr. intrus. Vezi definitia »
FÚNGUS s. n. 1. clasă de organisme vegetale inferioare fără clorofilă, din care fac parte paraziții micotici; fungi2. 2. denumire dată tumorilor cu aspect de ciuperci. (< lat. fungus, fr. fongus) Vezi definitia »
PRESÚS adv. (În loc. adv.) Mai presus de (sau decât)... = mai mult, mai mare, mai important decât... – Pre2 + sus. Vezi definitia »
STRÁTUS s. m. Nori de forma unui strat orizontal, uniform și continuu, de culoare cenușie, asemănători cu ceața, situați la înălțimi joase și care produc burniță și zăpadă grăunțoasă. – Din fr., lat. stratus. Vezi definitia »
TÓFUS s.n. (Med.) Nodul format din depozite de urați care apar pe articulații și pe cartilajele urechii la cei suferinzi de gută. [< fr. tophus, cf. gr. tophos – tuf]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z