Definita cuvantului săpălugă
SĂPĂLÚGĂ, săpălugi, s. f. (Rar) Săpăligă. – Sapă1 + suf. -ălugă.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu săpălugă
FLUORÚRĂ, fluoruri, s. f. Compus al fluorului cu un element chimic sau cu un radical organic; sare a acidului fluorhidric. [Pr.: flu-o-] – Din fr. fluorure. Vezi definitia »
MANTICORĂ, manticore, s.f. 1. Creatură legendară similară Sfinxului egiptean, cu trup de leu roșu, cap de om cu trei rânduri de dinți ascuțiți și cu voce ca de trompetă. Sursa – http://en.wikipedia.org/wiki/Manticore Vezi definitia »
ÁRMĂ s. f. 1. unealtă, mașină care servește pentru atac sau apărare. ♦ ~ albă = armă destinată luptei corp la corp (baionetă, stilet etc.); a depune ĕle = a se preda; (fig.) a ceda. ◊ (pl.) ansamblul semnelor heraldice de pe o stemă, de pe un blazon. 2. categorie de trupe din forțele armate corespunzând unei activități specializate. 3. (fig.) mijloc de combatere a unui adversar pe planul ideilor, al politicii. (< lat. arma) Vezi definitia »
STRÁȚĂ, strațe, s. f. Registru în care se înscriu toate operațiile economice ale unei întreprinderi, într-o formă nesistematizată din punct de vedere contabil. – Din germ. Strazze. Vezi definitia »
PLOCÁDĂ s. f. v. pocladă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z