Definita cuvantului dichis
DICHÍS, dichisuri, s. n. (Pop. și fam.) 1. (La pl.; adesea fig.) Obiecte mărunte, piese, accesorii (lipsite de importanță) care completează un sistem și ajută la buna lui funcționare. ◊ Loc. adv. Cu dichis (sau cu tot dichisul) = cu toate cele necesare, fără să lipsească nimic; cu grijă, ordonat. 2. Podoabă, găteală, ornament. – Din dichisi (derivat regresiv).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dichis
emis, emisă (în completare pentru sensul a pune în circulație; ex. O anumită bancnotă,) Vezi definitia »
zis adv. (reg.) adică. Vezi definitia »
COMPROMÍS2, -Ă, compromiși, -se, adj. 1. (Despre oameni) Cu reputația pătată; discreditat. 2. Primejduit, stricat. – V. compromite. Vezi definitia »
BOTZARIS (BOTSARIS), Markos (c. 1788-1823), erou național al Greciei. Comandant al armatei revoluționare din Etolia în timpul Războiului de Eliberare Antiotoman (1821-1829). S-a remarcat în bătăliile de la Missolonghi și Karpenision, unde a murit eroic. Vezi definitia »
VERNÍS s. n. 1. Soluție formată din rășini (naturale sau artificiale) și dintr-un solvent, care, aplicată pe anumite obiecte, formează la uscare un strat neted și lucios, cu rol ornamental sau protector; p. ext. lac. ◊ Vernis moale = tehnică a gravurii prin care se realizează aspectul desenului în creion. 2. Fig. Ceea ce dă un aspect sau o culoare favorabilă cuiva sau la ceva. [Pr.: verni] – Din fr. vernis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z