Definita cuvantului săsism
SĂSÍSM, săsisme, s. n. Particularitate, termen, construcție etc. proprie graiului sașilor împrumutată de alt grai și neadaptată la sistemul acestuia. – Sas1 + suf. -ism.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu săsism
ABSOLUTÍSM s. n. Regim politic propriu monarhiei absolute; putere absolută a unui monarh. ◊ Absolutism luminat = regim politic apărut în sec. XVIII și caracterizat prin receptivitatea suveranilor la progres. – Din fr. absolutisme. Vezi definitia »
EVAZIONÍSM s.n. Tendință reacționară în artă, de a cultiva evadarea din realitatea vieții sociale. [Pron. -zi-o-. / cf. fr. évasionnisme]. Vezi definitia »
regionalism din zona Bolintin Vale, se referă la lujerul gros de ceapă care rămâne drept după ce frunzele cad toamna. Singularul este fuștă. Exemplu de folosire: -... scoate cepele din pământ și taie fuștele, ca să nu se împută! Vezi definitia »
HIRSUTÍSM s. n. Creștere anormală de păr pe față, pe corp și pe membre, în special la femei, datorită unor tulburări endocrine; hipertricoză. – Din fr. hirsutisme. Vezi definitia »
VEDETÍSM s. n. Preocupare, tendință de a se pune în evidență cu orice preț, de a epata; atitudine de afirmare exagerată a calităților proprii (specifică mai ales unui actor sau unui sportiv). – Vedetă + suf. -ism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z