Definita cuvantului difuza
DIFUZÁ, difuzez, vb. I. 1. Tranz. A răspândi, a propaga o știre, o idee etc. (prin viu grai, prin presă, prin radio etc.). ♦ A distribui, a pune în vânzare o carte, o publicație etc. 2. Tranz. A propaga, a răspândi, a împrăștia în toate direcțiile sunete, lumină, căldură etc. ♦ Refl. Razele luminoase se difuzează când trec printr-un corp translucid. 3. Intranz. (Despre moleculele unui corp) A pătrunde în masa altui corp cu care se află în contact. – Din fr. diffuser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu difuza
ALCALIZÁ vb. I tr. A alcaliniza. [P.i. -zez. / < alcaliser]. Vezi definitia »
INSONORIZÁ vb. I. tr. A face insonor, a reduce intensitatea zgomotelor dintr-un spațiu închis. [< fr. insonoriser]. Vezi definitia »
NECHEZÁ, pers. 3 nechează, vb. I. Intranz. 1. (Despre cai; la pers. 3) A scoate strigăte caracteristice speciei; a râncheza. 2. (Despre oameni; ir. sau depr.) A râde într-un fel asemănător cu nechezatul2. – Cf. râncheza. Vezi definitia »
PRIZÁ1 vb. tr. a trage praf de tutun pe nas. (< fr. priser) Vezi definitia »
DEMILITARIZÁ vb. tr. a desființa sau a limita pe un anumit teritoriu, în urma unei convenții internaționale, forțele armate, armamentul, instalațiile militare, industria de armament. (< fr. démilitariser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z