Definita cuvantului sclavie
SCLAVÍE, sclavii, s. f. Stare, condiție de sclav; sclavaj, robie. ♦ Fig. Stare de totală dependență politică, socială și economică în care este ținută o țară, o categorie socială, un individ. – Sclav + suf. -ie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sclavie
NUTÁȚIE s.f.. 1. (Astr.) Oscilația axei unui astru în cursul mișcării de precesiune; (spec.) oscilația axei Pământului într-o perioadă de 18 ani și 2/3. 2. Una dintre cele trei componente ale mișcării unui corp rigid care are un punct fix și care face să oscileze axa de rotație proprie a corpului, apropiind-o și depărtând-o de axa fixă. 3. Mișcare de oscilație descrisă de plante în timpul creșterii. [Gen. -iei, var. nutațiune s.f. / cf. fr. nutation, lat. nutatio – balansare]. Vezi definitia »
PIELOPLASTÍE s. f. procedeu de decorare a legăturilor și lucrărilor de galanterie din piele, prin scoaterea în relief a diverse figuri. (< engl. pyeloplasty) Vezi definitia »
PRIMÓRDIE s.f. v. primordiu. Vezi definitia »
ENTOMOLOGÍE s. f. ramură a zoologiei care studiază insectele. (< fr. entomologie) Vezi definitia »
CAVERNOMETRÍE s. f. operație de măsurare și înregistrare a variației diametrului unei găuri de sondă în funcție de adâncime. (< fr. cavernométrie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z