Definita cuvantului sconcs
SCONCS, (1) sconcși, s. m., (2) sconcsuri, s. n. 1. S. m. Mic mamifer carnivor din America, înrudit și asemănător cu dihorul, vânat sau crescut pentru blana sa prețioasă, de diverse culori (Mephitis mephitis). 2. S. n. Blana prelucrată a sconcsului (1). – Din fr. sconse, germ. Skons, engl. skunk.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sconcs
COCS, cocsuri, s. n. Produs solid obținut din cărbunele de pământ, din reziduuri de petrol sau din gudroane prin încălzire la temperaturi înalte și întrebuințat ca materie primă sau combustibil în metalurgie, în industria chimică, în gospodărie etc. – Din germ. Koks. Vezi definitia »
PSEUDOCÓCS s. n. produs obținut din cărbuni neaglutinați, cu proprietăți asemănătoare cocsului. (< pseudo- + cocs) Vezi definitia »
COCS s. n. produs solid, combustibil prin încălzirea la temperaturi înalte a cărbunilor, a reziduurilor de țiței sau a gudroanelor. (< germ. Koks) Vezi definitia »
ENTRELÁCS s.n. (Arhit.) Motiv ornamental care constă dintr-o împletitură de linii curbe sau frânte. [< fr. entrelacs]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z