Definita cuvantului scandare
SCANDÁRE, scandări, s. f. 1. Acțiunea de a scanda. 2. Tulburare funcțională a vorbirii, constând în disocierea cuvintelor în silabe. – V. scanda.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu scandare
ORIȘICÁRE pron. nehot. Oricare. ◊ (Adjectival) Îl poți întâlni în orișicare zi.Ori + și + care. Vezi definitia »
(tele)mentinere a unui raport direct proportional (constant) intre semnalul de intrare si cel de iesire Vezi definitia »
întinsoáre2 s.f. (reg.) mâncare din smântână cu făină, bună pentru „întins” cu bucățele de pâine în ea. Vezi definitia »
ARONDÁRE, arondări, s. f. Acțiunea de a aronda și rezultatul ei. – V. aronda. Vezi definitia »
PETRÉCERE, petreceri, s. f. Acțiunea de a (se) petrece și rezultatul ei. 1. Ducere a vieții sau ocuparea timpului într-un anumit fel, într-un anumit loc, o anumită perioadă; viețuire, trăire. ♦ Mod de desfășurare a vieții, fel de viață, fel de a trăi; viață, trai; p. ext. (la pl.) fapte săvârșite de cineva în timpul vieții. 2. (Mod, mijloc de) folosire plăcută a timpului; distracție, amuzament. ◊ Expr. Petrecere frumoasă! formulă prin care i se urează cuiva, de obicei la despărțire, să petreacă în mod plăcut un anumit timp. 3. Reuniune, întâlnire între prieteni, rude etc. (de obicei însoțită de masă mare, de muzică etc.), organizată cu prilejul unei sarbători sau sărbătoriri ori pentru distracție; chef, petrecanie (3). ◊ Expr. A fi om de petrecere = a fi vesel, amuzant, antrenant într-o societate. – V. petrece. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z